Почина поп звездата Принс - един от най-успешните музиканти на всички времена, съобщават световни агенции.

Музикантът, артистът, композиторът и певецът Принс Роджърс Нелсън, известен най-вече като Принс, е починал на 57-годишна възраст.

От TMZ съобщават, че тялото на Принс е открито в дома му в Минесота тази сутрин.

На 15 април частният му самолет кацна извънредно в щата Илинойс, за да получи спешна помощ. Обаче на следващия ден той се появи на концерт, за да покаже на феновете си, че е добре. Негови приближени обявиха пред TMZ, че се е борил с тежък грип.

Местните власти обявиха, че разследват смъртен случай в жилището на Принс, но не разкриха информация дали става въпрос за певеца.

Принс е най-популярен през 1980-те и началото на 1990-те.

Албумът му от 1984 година "Purple Rain" често е описван като един от най-великите на всички времена.

Неколкократно сменя творческия си псевдоним, включително с Изпълнителят, а през периода 1993-2000 дори използва графичен символ вместо име.

Принс печели седем награди Грами, както и по един Златен глобус и Оскар. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година. Списание Rolling Stone класира Принс на 28-о място в списъка на 100-те най-популярни музиканти на всички времена.

Той издава общо 39 албума, включително четири през последните 18 месеца.

Днес ние изгубихме една творческа икона, се казва в изявление на американския президент Барак Обама по повод кончината на певеца Принс, предадоха световните агенции. Мишел и аз се присъединяване към милионите фенове на Принс по целия свят, които скърбят за неговата внезапна смърт.