Twitter продължава да освобождава персонала си. Компанията направи допълнителни съкращения в екипа за доверие и безопасност, който се занимава с глобалното модериране на съдържание и в отдела, свързан с речта на омразата и тормоза, съобщи Ройтерс.

Най-малко още дузина съкращения в петък вечер са засегнали работници в офисите на компанията в Дъблин и Сингапур. Уволнените в социалната медийна платформа, собственост на Илон Мъск, включват Нур Азхар Бин Айоб, сравнително наскоро назначен като ръководител на целостта на сайта за Азиатско-Тихоокеанския регион, и Аналуиса Домингес, старши директор на политиката за приходите в Twitter.

Работниците в екипите, занимаващи се с политика за дезинформация, глобални призиви и държавни медии на платформата, също бяха освободени.

Вицепрезидентът на Twitter по доверието и безопасността, Ела Ъруин, потвърди, че компанията е направил някои съкращения в екипа за доверие и безопасност, но не даде подробности.

Twitter уволни приблизително 3700 служители в началото на ноември в мярка за съкращаване на разходите на Мъск, а стотици други впоследствие подадоха оставки.

Мъск съкращава със 75% персонала на Twitter

Мъск съкращава със 75% персонала на Twitter

Той планира да намали броя на работниците в компанията от 7500 на около 2000 души