При огромен интерес от страна на родители и деца за четвърта поредна година в столицата се провежда инициативата под надслов „Стара хартия за нова книга”.

Срещу пет килограма стара хартия получавате нова книга като идеята е повече млади хора и деца да бъдат привлечени от екологичната кауза.

Тази година инициативата за пръв път излиза извън пределите на столицата в градовете Хасково, Русе и Варна.

Иглика Василева, служител на книжен център „Гринуич”, по чиято инициатива се провежда събитието, посочи, че са приятно изненадани от интереса на хасковлии, които са били много активни.
"Вчера дойдоха страшно много хора, ние не очаквахме толкова много, но хасковлии ни изненадаха положително", заяви тя пред News.bg.

Относно интереса в София тя изтъкна че софиянци вече са свикнали и активно участват за четвърта поредна година. Много хора се включиха и днес.

„Идеята е, че подаряваме детски книги, с което искаме да запалим децата да се интересуват от екология и опазване на околната среда.

Подготвени са книги и за най-малките, и за тинейджърите, като те могат да си ги изберат само на щанд.

С предадената миналата година хартия са спасени над 600 дървета, а тази година организаторите се надяват на още по добре резултати

„Аз съм преподавател, който се стреми да поощрява четенето. Всяка година участваме в тази инициатива, а какво по хубаво от това да се отървеш от старите вестници и да вземеш още една прекрасна книжка за библиотеката си, сподели и доц. Любомира Парижкова преподавател в УБИТ