Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел застана зад инициатива за обучение на млади хора, които искат да се занимават с бизнес.

Инициативата "Предприемачът като откривател" ще обучава младите хора на умения за изграждане на предприемаческа култура и за реализиране на собствените възможности на участниците, сподели Майдел. Според нея чрез инициативата ще се стимулира креативното мислене на младежите, ще ги обърне към света на иновациите и ще ги научи да преодоляват страха от неуспеха.

"Предприемачът като откривател" е програма, която "разглежда предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст и креативно мислене", заяви Георги Стоев, един от създателите на програмата.

Програмата е насочена към ученици на възраст 15 - 18 години, като развива тяхното икономическо мислене, пазарна етика и ги въвлича в бизнеса като в откривателско приключение. Тази година курсът ще бъде проведен през юли на територията на Община Габрово, където ще се обучават 30 младежи от региона.

"Тествайте уменията си в конкурентна среда и, ако се провалите, опитайте отново. Това е единственият шанс да постигнете нещо голямо", допълни Майдел. Евродепутатът е инициатор и на кампанията "Научи ме да умея" и е сред основателите на сдружението "Образование България 2030".