Добре е да определим нашите приоритети, смята евродепутатът Неджми Али, който коментира пред news.bg европредседателството, Брекзит и терористичните атаки в ЕС.
Трябва да видим, според него, кой е този национален приоритет, по който могат да се обединят всички политически сили у нас.

А за Брекзит, той не очаква сериозни сътресения в общността. Тепърва ще започне преговорния процес, обясни Неджми Али. През тази година и през следващите ще са същностните преговори по излизане на Великобритания от ЕС. Прекият ефект от излизането ще е в размер на около 8 милиарда евро.
Англия има back up план, където една част от вноските, които внася се връщат обратно в бюджета на ЕС през съответните оперативни програми, поясни Неджми Али.
Няма да има катаклизми като цяло, успокоява той.

За зачестилите терористични атаки, Али е на мнение, че най-вероятно ЕС и със закъснение може да намери ефективно решение на този проблем.
Реакцията на общността като цяло трябва да бъде най вече по посока произход на проблема, убеден е евродепутатът. Има стратегия за инвестиране в тези региони, за да се преодолеят социалните проблеми, обясни той.