Днес в София ще се проведе пленарната среща на КОСАК - организацията, която представлява парламентите на държавите членки в ЕС.

Основната тема на срещата ще бъде интеграцията на държаните от Западните Балкани.
На срещата ще присъства и министърът на външните работи на Македония Никола Димитров. Участието му във форума идва само ден, след като той и гръцкият му колега Никос Кодзияс подписаха историческия договор за новото име на БЮРМ - Република Северна Македония, и сложиха край на 27-годишния спор между Атина и Скопие.

Република Северна Македония - Гърция и Македония подписаха споразумението за новото име
Обновена

Република Северна Македония - Гърция и Македония подписаха споразумението за новото име

Споразумението слага край на 27-годишния спор между Гърция и Македония

На срещата ще участва и министър-председателя Бойко Борисов, който ще представи на Комисиите по европейски въпроси на парламентите в ЕС постиженията на Българското председателство на Съвета на ЕС по отношение на кохезионната политика и Европейския стълб на социалните права, съобщи БНТ.

Сесиите на КОСАК се провеждат два пъти годишно в страните, които председателстват Съвета на Европейския съюз.

Днешната сесия ще бъде открита от председателя на Народното събрание на България Цвета Караянчева. Президентът Румен Радев също ще приветства участниците.,

Припомняме, днес, 18 юни, и утре, 19 юни, достъпът до НДК ще бъде ограничен във връзка с провеждането на събитията от календара на българското председателство.

Ограничават достъпа до НДК в началото на седмицата

Ограничават достъпа до НДК в началото на седмицата

Заради събития от календара на председателството