Над 115 млн. лв. са приходите от винетни такси за първото тримесечие на годината.

Продадените само в централната администрация на АПИ и Областните пътни управления винетки са за близо 17 млн. лв.
В сравнение със същия период на миналата година приходите от винетни такси, продавани в АПИ и пътните управления, са се увеличили със 75 %. Приходите от венитки са били 9 656 млн.лв. през миналата година.

Анализът на първите три месеца на тази година показва, че броят на продадените годишните винетки от Категория 1 „ЕВРО 0, І, ІІ" е с близо 7% повече спрямо тези от Категория 1 „ЕВРО ІІІ, ІV, V", а седмичните от Категория 1 „ЕВРО 0, І, ІІ" с 16 % повече спрямо тези от Категория 1 „ЕВРО ІІІ, ІV, V".
Годишните винетки от Категория 2 „ЕВРО 0, І, ІІ" са с 114 % повече спрямо тези от Категория 2 „ЕВРО ІІІ, ІV, V"; месечните с 88% повече, а седмичните с 61 % повече спрямо Категория 2 „ЕВРО ІІІ, ІV, V".

За периода януари - март 2010 г. са продадени близо 41% повече годишни винетки от Категория 3.

На 1 март тази година беше възстановена дейността на мобилните групи към АПИ, които осъществяват контрол на движещите се по републиканските пътища пътни превозни средства по отношение на обща маса, осово натоварване и габаритни размери.

Те са извършили 122 комплексни проверки на автомобили, движещи се по републиканската пътна мрежа в цялата страна. Проверени са общо 2 235 броя превозни средства, като са издадени 95 бр. актове за установяване на административни нарушения. За сравнение, за същия период на 2009 г. са съставени общо 39 бр. акта.