12 милиона касови бележки на стойност 170 млн. лв. са регистрирани от началото на лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите (НАП). Статистиката сочи, че средно участниците в играта са въвели по 105 фискални бонове, поясняват от приходната агенция.

Данните на късметлиите досега в играта показват, че средностатистическият победител е жител на Варненска област на 42 години с касова бележка за 3,58 лева. Броят на дамите и господата, спечелили награди, е равен. До момента са станали ясни 10 победители – 8 седмични и двама месечни.

Поредните две награди са изтеглени вчера. Русенецът Георги Георгиев е спечелил месечната награда – 40-инчов 3D телевизор с касова бележка за 0.79 лева. Лилия Пеева от Попово пък грабнала поредната седмична награда – четириядрен смарт телефон, с бон за 11,39 лева.

От НАП припомнят, че в лотарията може да участва всеки, който е навършил 14 години, има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително.

Ограничения за вида на покупката няма. Няма и изискване за минимална и максимална стойност. Три са начините, по които могат да се регистрират касовите бележки - чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700.

Наградите се получават срещу касова бележка. Затова от приходната агенция напомнят на гражданите, че е важно да пазят боновете.

Данъчните предупреждават, че ще има и щателни проверки за всички, издали печелившите касови бележки.