Осем са нарушителите, които не са свързали в срок касовите си апарати с Националната агенция за приходите. До момента в страната са проверените
3 800 обекта.

Не са докладвани нарушения на търговците с горива. Няма данни за фирми, които не са подали данъчните си декларации в срок, съобщиха още от Националната агенция за приходите.

След свързването на по-голямата част от фирмите с НАП, започва реалното приложение на новата система за отчитане на оборотите, обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров, цитиран от БНР.

„Дори в момента вече имаме списък с няколкостотин компании, при които техните обороти пораждат основателни съмнения за данъчни нарушения. Те ще бъдат следващите проверени", посочи Бъчваров. Той поясни, че ако един фискален бон няма в долния ляв ъгъл картата на България с изписания в нея символ BG, вероятността търговецът да нарушава закона и да укрива оборот е голяма и призова в такъв случай да се сигнализира в НАП на телефон 0700-18-700.

Очаква се с валидно пощенско клеймо да пристигнат още около 30-40 000 декларации, коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров.

От НАП припомниха, че в края на този месец изтича срокът за подаване на данъчните декларации и за физическите лица.