HVB Bank Biochim ("Ейч Ви Би Банк Биохим") и Хеброс Банк предлагат от началото на месец август по-високи лихвени проценти по депозитите в щатски долари, съобщиха от пресцентъра на банката.

Нарастването от 8 до 10% е валидно както за граждани, така и за фирми. По-високите лихви важат автоматично за новите депозити и за досегашните депозити на клиенти в долари.
Досегашната лихва за физически лица за срок от една година при сума на депозит от 2,000 до 25,000 щатски долара е увеличена с 8% и новата лихва при същата сума на депозита е вече 1.95%.

За юридически лица или корпоративни клиенти, лихвеният процент за срок от 1 година при депозит на стойност между 50,000 и 200,000 долара е увеличен също с 8% и новата стойност на лихвения процент е 1.95%.

В клонована мрежа на "Ейч Ви Би Банк Биохим" АД се предлага и специализираният дългосрочен депозит "Биохим Инвест", за който Банката също актуализира лихвените проценти за суми в щатски долари. Размерът на новите лихви, предлагани по този продукт, са от 2.95% за тригодишен депозит в размер на 50 000 единици до 4.50% за пет годишен депозит в същия размер.