Премиерът Бойко Борисов привлича инвеститори от САЩ. Борисов представи потенциала на България за инвестиции и индустриално сътрудничество пред 12 американски компании, част от търговска мисия, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация от Вашингтон.

Предприятията имат интерес да инвестират и да разширят дейностите си в България в областта на селското стопанство, фармацията, технологиите и хранително-вкусовия сектор.

Над 50% спад на инвестициите у нас

Над 50% спад на инвестициите у нас

За периода януари - август 2017 година

Пред ръководствата на фирмите Борисов посочи, че правителството предприема ефективни мерки за подобряване на бизнес средата, облекчаване на административната тежест и намаляване на разходите на бизнеса.

Председателят на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт обясни, че американската е фокусирана върху нарастващия потенциал и широките възможности за бизнес у нас.

В хода на срещата министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че търговската мисия в България ще даде силен импулс за по-нататъшно задълбочаване на икономическите отношения и е доказателство за активизирането и повишения интерес на американските компании към страната ни.
Министърът отбеляза още че САЩ са важен стратегически партньор на България, както и че има възможности и интерес от американски капиталовложения във високотехнологични производства и в областта на индустриалното сътрудничество.

ЕК очаква по-висок икономически растеж от страната ни

ЕК очаква по-висок икономически растеж от страната ни

Промените са на база ревизия на данните за БВП за 2016 г.

Американо-централноевропейската бизнес асоциация е организация с нестопанска цел, фокусирана върху създаването на платформа за диалог между лидери на американски компании и представители на правителствата на 14 държави от Централна и Източна Европа, включвайки страни от Балтийския регион и част от Балканите, а именно: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Една от основните цели на асоциацията е да осигури на базирани в САЩ компании широк обхват на комуникация с държавните структури от гореспоменатите пазари с оглед на получаването на подкрепа за реализация на бизнес инициативи.

20 пъти намалели чуждите инвестиции у нас за последните 10 години

20 пъти намалели чуждите инвестиции у нас за последните 10 години

"България се срина ужасно"