Народните представители от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов са внесли в деловодството на Народното събрание въпрос към финансовия министър Владислав Горанов относно грешно обявените данни от синдиците на КТБ за депозитите на политическите партии.

„Ще поискате ли от представителя на Министерски съвет във Фонда за гарантиране на влоговете в банките да поиска вътрешна проверка на обявените списъци, както и смяна на синдиците на КТБ, ако се докаже, че става въпрос за серия от допуснати неточности?“, гласи въпросът на двамата представители на гражданския съвет в Реформаторския блок.

Това се случва след като на 09 февруари синдиците на КТБ публикуваха списъци на депозанти в банката, включително публични фигури и политически партии. Още на следващия ден синдиците обаче признаха грешки и драстично промениха данните за депозитите на политическите партии. те вече са заплашени и от съд заради неверна информация, пусната в публичното пространство.

Според двамата депутати грешката буди недоумение и изисква да се провери работата на синдиците за други неточности.

Според Димитров и Славов възниква въпросът дали има други неточности и кой носи отговорност за достоверността на останалите списъци. Не е изключено и определени публични фигури да са целенасочено пропуснати, смятат Димитров и Славов.