НАП са наказали лидера на ДПС Ахмед Доган за закъсняло регистриране по ДДС, съобщи шефът на Агенцията Красимир Стефанов, след като беше изслушан в парламентарната антикорупционната комисия.

Има установено закъснение в регистрацията по ДДС, макар и много малко. По съответния ред е съставен акт за нарушение и съответно наказателно постановление, посочи Стефанов.

Стана ясно, че пред комисията той обяснил, че констатираното закъснение в регистрацията по ДДС на Доган е за получени от лидера на ДПС 458 000 лева през 2008г. Шефът на НАП обаче отказа да даде повече подробности около получената сума от Доган, както и каква санкция ще му бъде наложена.

Стефанов допълни, че НАП е изпратила писмо до прокуратурата, с която информира за всички ревизии около Доган. Той поясни, че в писмото са изпратени копия от всички ревизионни доклади и актове, които касаят лидера на ДПС и всички фирми, които се свързват около него.

Цялата проверка се води от ВКП и се наблюдава от комисията за борба с корупцията, каза още директорът на Приходната агенция.