Присъединяването към еврозоната остава водещ приоритет за България. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов на конференция, посветена на 25-ата годишнина на Асоциацията на търговските банки в България, съобщава БНР.

"Чух интересен анонс от страна на комисаря Московиси, че се готви нестандартно предложение към държавите извън еврозоната. Очаквам го с интерес, тъй като ние сме една от държавите извън еврозоната", изтъкна финансовият министър.

Той подчертал, правителството било убедено, че това бил единственият естествен път на българската монетарна политика.

Приемат в еврозоната всички членки на ЕС, може да разсекретят стенограмата за КТБ, засилена охрана за 24 май...

Приемат в еврозоната всички членки на ЕС, може да разсекретят стенограмата за КТБ, засилена охрана за 24 май...

Ниска заплаха от тероризъм у нас...

Горанов потвърди, че от септември учителите ще получат 15% увеличение на заплатите си. След това щял да започне да се прилага различен подход, който оценява резултатите на учителите.

По отношение на разсекретяване на стенограмата за КТБ, финансовият министър обяви, че ще даде съгласието си за оповестяването ѝ, но предупреди, че по този начин президентът Румен Радев ще принуди участниците в консултации при него да са по-сдържани в изказа си при обсъждане на сериозни проблеми.

Борисов съгласен да се разсекрети стенограмата за КТБ

Борисов съгласен да се разсекрети стенограмата за КТБ

Позицията му е в отговор на писмо на президента

Гуверньорът на БНБ Димитър Радев също потвърди влизането в еврозоната като "крайна цел", но допълни, че преди това има задачи, които България трябва да изпълни.

Радев посочи, че подобряването на надзора над банките е сред приоритетите на БНБ.