Моята теза е, че трябва да пазя бюджета и нашите данъци от търговските рискове в реалния сектор, бил то и държавният. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в кулоарите на парламента пред журналисти по повод Бюджет 2020.

По думите му българският бюджет няма нищо общо със сделката между "Булгартрансгаз" и фирмата, спечелила конкурса за изграждането на газовия водопровод. Ако Румен Гечев иска да ми каже, че аз с вашите данъци трябва да финансирам този проект и да нося през бюджета вашите данъци с търговския риск, нека да го предложи, обяви Горанов. 

Горанов: Държавата не харчи нито лев преизпълнение на приходите

Горанов: Държавата не харчи нито лев преизпълнение на приходите

Ако кметовете намалят данъците, да не се обръщат към държавата, отсече министърът

Нито лев от данъците ни не отиват за сделката между "Булгартрансгаз" и фирмата, спечелила проекта за изграждането на газовия водопровод, увери финансовият министър.

Той обясни, че общините трябва да пазят данъците и трябва да определят своята политика по отношение на ангажиментите към гражданите си. Да не се изкушават да ги намаляват и да поемат ангажименти, които не могат да изпълнят, предупреди Горанов.

Не са отпускани допълнителни средства от бюджета за ремонта на Александровска болница, това заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на въпрос за ремонта на Александровска болница.

По думите на Горанов този въпрос трябва да бъде зададен към здравния министър Кирил Ананиев, защото в неговия бюджет също има инвестиционни разходи.