Холандската компания за финансови услуги ING Group обяви, че през второто тримесечие на годината печалбата се е увеличила с 30%, предаде ДПА. Особено сериозен принос за доброто финансово представяне имат застрахователните дейности на компанията в Азия.

Чистата печалба за второто тримесечие на финансовата група възлиза на 2,01 млрд. евро (2,6 млрд. долара). Печалбата на поделението за застрахователни услуги е нараснала с 52 на сто до 1,3 млрд. евро, като приносът на азиатското поделение в тази сума е 157 млн. евро.

Дейността на дружеството в Европа обаче продължава да е основният източник на печалба за ING с принос от 704 млн. евро за изминалото тримесечие.

ING Bank е основана след сливането на Nationale-Nederlanden и NMB Postbank Group и става първата банка - застаховател на Холандия. От 1991 година ING Bank се е развила от холандска компания с незначително участие на интернационалния пазар в мултинационална с холандски корени.

ING започна своята дейност в България през 1994 г. с основаването на ING Банк клон София. Към днешна дата ING в България предлага цялостно банково обслужване на корпоративни и частни клиенти, а също и пълна гама пенсионноосигурителни продукти.