Две актуализации на бюджета се случиха без ясни мнозинства. Това дава място на волунтаристични идеи. Тази позиция изрази пред Нова телевизия бившият социален министър Лидия Шулева.

Намаленията на ДДС са щета за бюджета, изтъкна тя. Мерките на калпак заплашват да доведат до липса на приходи, смята Шулева. Какво ще се случи с бюджета зависи от това как ще продължат компенсационните мерки, по думите й.

В следващия бюджет трябва да се прецени до колко ще продължат мерките. Според нея трябва да се прегледа разходната част на бюджета. Шулева посочи, че трябва да се обърне внимание и на социалните мерки и да се преразгледат критериите за подпомагане.

Христина Христова, бивш социален министър критикува политическото наддаване с актуализацията. Тя очаква напрежение в бюджета. В антиинфлационните мерки, според нея, е липсвала насоченост. Предстоят още трудни дни и трудна зима, предупреди Христова. Предстоят трудни решения, които трябва да се вземат в управлението, допълни тя. В България 33,3% живеят в бедност, каза Христова. Според нея не е направена дефиниция на енергийно бедните

Лидия Шулева: Грозно заиграване е вдигането на пенсиите

Лидия Шулева: Грозно заиграване е вдигането на пенсиите

Тя е категорична, че не е добра идея да се правят промени в пенсиите

.