Комисията за финансов надзор открива производство по отнемане на правото за упражняване на дейност на 21 брокери и инвестиционни консултанти, съобщиха от комисията.

Основанието за това е неупражняване на дейността за повече от две последователни години.
След изтичане на двете години, в които лицата не са упражнявали дейност, те не са се възползвали от правото си да се явят на изпит на насрочената дата за провеждане на изпит за придобиване на право да се упражнява дейност като брокер, съответно като инвестиционен консултант (27 и 28 май 2006 г.).

В КФН няма данни лицата да са извършвали дейност, която изисква познания в областта на финансовите пазари, съответни на тези, които се изискват за упражняване на дейност като брокер, съответно като инвестиционен консултант.

От Надзора информират, че лицата могат да представят писмени обяснения и възражения, както и доказателства към тях в КФН в 3-дневен срок от уведомяването им за откритото производство.

Срокът за произнасяне на КФН по откритото производство е датата на първото заседание на КФН след изтичане на един месец от датата на уведомяването.