Имуществото на фамилията Рашкови ще бъде продадено заради неплатени данъци. Частен съдебен изпълнител вече е описал по-голяма част от движимите вещи на семейството, съобщава bTV.

Обявени за продан са маси, шкафове, музикална техника. Златният трон на Кирил Рашков също ще бъде обявен на търг. Златният трон всъщност е мека мебел, дървенията на която е боядисана в боя със златист цвят. На този стол Рашков даваше изявления пред медиите.

Рашков, съпругата му Костадинка и дъщеря му Събка имат неплатени данъци в Пловдив за над 66 хиляди лева. Издадени са им административни актове.

„Тези актове са им били връчени, тъй като не са платени в законния срок, определен от закона. Ние сме предприели действия за тяхното събиране по принудителен начин вече със завеждане на изпълнително дело при частен съдебен изпълнител", обясни Цвета Попова - директор „Местни данъци и такси"-Пловдив.

Задълженията не са плащани от 2008 г. и са за два недвижими имота в Пловдив. Между тях е и 6-етажна сграда в центъра на града, която фамилията построи преди години и имаше намерение да превърне в хотел. Сега обаче тя приютява багажа от Катуница на фамилията.

Синът на Кирил Рашков - Ангел заяви, че няма да допусне публичната продажба и семейството ще подпише споразумение с данъчните за разсрочено плащане на дълга.