ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис АД започна от днес да се търгува на фондовата борса у нас. Днешната борсовата сесия започна с шампанско и камбанен звън, който звучи за втори път в последните два месеца, бележейки началото на търговия с акциите на новото публично дружество.

Освен изпълнителният директор на новата компания Ана Захариева, на събитието бяха поканени и представители на „Синергон Холдинг" АД, „Българска роза-Севтополис" АД, „ТБ ДЗИ Банк" АД, „Оргахим" АД, „Холдинг Варна А" АД, с които се дискутираха преместването на емисиите на дружествата на по-горни сегменти на борсата.

ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис АД ще инвестира приоритетно в жилищни сгради. Дружеството притежава и 14,8 дка имот в Панчарево, където възнамерява да построи 18 къщи, като целта е отдаването им под наем или продажба. Инвестицията за изграждането на къщите се предвижда да бъде приблизително 6 млн. лв.

През май се състоя официалната церемония по стартирането на търговията с книжата на „Булленд инвестмънтс" АДСИЦ, а през следващите дни се очаква и листването на Финтекско АД. В по-далечен план инвестиционната общност очаква и събитието на годината за капиталовия пазар у нас, а именно листването на гиганта „Химимпорт" на фондовата борса.