Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, тази седмица пада с 1,47 на сто на сто до 2,316 пункта, малко под нивото от началото на годината.

Оранжерийните домати поевтиняват със 7% и се продават по 3,83 лева за килограм. Цената на оранжерийните краставици се понижава с 13,5 процента и те се купуват по 2,95 лева за килограм. Червените чушки поскъпват с 5,6 на сто до 4,35 лева за килограм в края на седмицата.

Картофите се продават по 1,31 лева за килограм, а цената на морковите пада с 1,3 процента до 1,55 лева за килограм. При зелето има поскъпване със 7,1 на сто и то се купува по 1,35 лева за килограм. Зелената салата се продава по 1 лев за брой.

Ябълките от внос поскъпват със 7,6 на сто и се продават по 1,83 лева за килограм. Лимоните се търгуват по 2,32 лева за килограм. Ягодите поевтиняват с 8,8 на сто до 5,84 лева за килограм. Бананите свалят цената си с 0,3 процента до 2,97 лева за килограм.

Кравето сирене поевтинява с 0,3 на сто и се търгува по 11,33 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" се купува с 0,8 на сто по-евтино - по 17,22 лева за килограм.

Кравето сирене поевтинява с 0,3 на сто и се търгува по 11,33 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" се купува с 0,8 на сто по-евтино - по 17,22 лева за килограм.

Пакетче краве масло от 125 грама се търгува по 2,59 лева. Пилешкото месо поскъпва с 2,0 на сто до 6,20 лева за килограм. Захарта отстъпва с 1,2 на сто и се продава по 2,44 лева за килограм в края на седмицата.

Брашно тип "500" понижава цената си с 4,5 на сто до 1,28 лева за килограм.

Оризът поскъпва с 3,0 на сто и се купува по 3,05 лева за килограм.

Яйцата (размер М) поевтиняват с една стотинка до 0,37 лева за брой на едро.

Само две вериги подават цени към Foodprices.bg

Само две вериги подават цени към Foodprices.bg

Никола Стоянов упорства обаче да се ограничават надценките