През 2018 година България и Ливан са обменили селскостопански стоки в размер на 43.5 милиона долара, а общият обмен е бил на стойност 175 милиона щатски долара. Водещите селскостопански продукти в българския износ за ливанския пазар са сирена, цигари, царевица и пшеница.

Това заяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов, който участва в специализираното изложение "Lebanese Agro - Food Expo 2019".

Изложението се провежда от днес до 29 юни в изложбената зала на ЦУМ в София. Участие в него взимат производители и износители на ливанска продукция в областта на земеделието и хранително-вкусовата промишленост.

"Като мост между Изтока и Запада, Ливан предлага достъп на българските фирми до останалите арабски страни. За това свидетелства и участието на български компании на изложението за хранителни стоки, оборудване за хотели, ресторанти и други заведения", заяви Иванов при откриването на изложението. 

Туристическата виза за Ливан може да се удължава до общо 3 месеца

Туристическата виза за Ливан може да се удължава до общо 3 месеца

На място може да се вземе безплатна виза, от посолството в София - платена

По думите му форумът може да даде тласък за задълбочаването на двустранните търговско-икономически отношения между двете страни. "Между двете страни има добър, интензивен и продуктивен диалог и това е най-добрата предпоставка за развитие на успешен бизнес", допълни още зам.-министърът.