Не еднократно са правени ревизии на на фирмите на Цар Киро. Нито една от тези фирми обаче, не се води на Цар Киро, а на подставени лица.

Това заяви пред БНР председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова във връзка с действията около имуществото на Кирил Рашков - Цар Киро по времето, когато тя е оглавявала данъчната служба в Пловдив и факта, че Рашков не е бил проверяван. По думите й основното му имущество се е водило на подставени лица.

„Цар Киро не е най-великият и най-забележимият човек в Пловдивска област. Самият Цар Киро и неговата съпруга не притежават имущества, които биха могли да попаднат в полезрението по критериите, по които се избират лицата за проверка", посочи още Стоянова.

Тя коментира и упреците срещу Корпоративна търговска банка, където са парите на голяма част от държавните дружества.

По думите й Корпоративна търговска банка, в която са парите на голяма част от държавните дружества, е предложила най-добрите условия при конкурсите за избор на финансова институция. Според нея упреците, че собственикът на банката Цветан Василев е забогатял "незаконно или необяснимо" от това трябва да бъдат проверени от други институции.

„Държавата, като държава, не държи парите си в Корпоративна или в която и да било друга банка. Всъщност това са парите на фирми, в които държавата има участия. В случая говорим основно за енергийния холдинг и фирмите в него. Как обаче една държавна фирма избира банката, която да бъде неин обслужващ партньор и в която да държи парите си, това се случва с разглеждане на оферти, включващи критерии", посочи Стоянова.

Тя поясни, че след проверка се е оказало, че тази банка е дала най-добрите условия, но на медиите не могат да бъдат предоставени копия на документите и офертите.