Националният отбор на Белгия надделя над този на Швейцария в среща от Лигата на нациите.

Двубоят от Лига "А" в група 2 на надпреварата завърши при резултат 2:1.

Точен за домакините на два пъти беше Ромелу Лукаку, докато за гостите се разписа влезлият като резерва Гавранович.

Снимка 383428

Източник: Twitter

Обстановката в страната-домакин на мача е крайно напрегната покрай грандиозния скандал за уредени мачове и корупция. Според местните медии, на вниманието на разследващите органи са попаднали 193 трансфера, а броят на арестуваните, сред които има треньори, функционери, агенти и рефери, стигна 93-ма.

Иначе белгийците са в добра серия, а Еден Азар е в прекрасна форма.

Двата тима стартираха успешно в новата надпревара на УЕФА, като постигнаха убедителни победи срещу провалилия се на мондиала Исландия - Белгия с 3:0, Швейцария с 6:0.

Снимка 383429

Източник: UEFA.com

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Белгия - Швейцария 2:1!
на живо

Белгия - Швейцария 2:1!

Сблъсъкът започна!

Първото полувреме предложи на феновете по трибуните открита и динамична игра от страна и на двата отбора.

За съжаление на запалянковците, в рамките на откриващите 45 минути голове не бяха реализирани.

Снимка 383434

Източник: UEFA.com

В предни позиции за домакините правеше впечатление това, че Ромелу Лукаку стоеше сякаш изолиран от играта, очаквайки единствено точни центрирания към себе си, но в никакъв случай не изглеждаше като борещ се за притежание на топката състезател.

Швейцарците стартираха уверено, но с течение на двубоя бяха натикани в половината си от своя опонент.

В дадени фрагменти от сблъсъка швейцарците не излизаха от полето си за 5 до 7 минути без прекъсване, което видимо не се нравеше на Владимир Петкович. Селекционерът на "кръстоносците" не спря да жестикулира край страничната линия, запазвайки обаче каменното изражение на лицето си.

Снимка 383430

Източник: UEFA.com

Въпреки скоростта и изобретателността в представянето на лидера на домакините Еден Азар, до промяна в нулевото равенство така и не се стигна преди почивката.

В 58-ата минута резултатът беше открит, като с диагонален удар Лукаку не остави шансове на блестящия до този момент Зомер.

В 76-ата минута на двубоя, появилият се на терена едва няколко минути преди това Гавранович изравни резултата, връщайки тима си в срещата.

Шест минути преди последния сигнал обаче вихрена акция на домакините завърши с чудесно двойно подаване между Мертенс и Лукаку, като последният оформи оказалото се и крайно 2:1.

Снимка 383435

Източник: UEFA.com

Така Белгия излезе на върха в класирането, като е ясно, че битката за първото място в групата ще бъде решена именно в директните мачове между тези съперници. Исландия е с две загуби.

Снимка 383427

Източник: Twitter