Отново е време за трансфери. Ежедневно валят оферти за звездите на световния футбол. Почти преполовяваме януари, а това значи, че до началото на юни остават по-малко от 6 месеца. Защо го казвам?

В първия ден от летния месец изтичат договорите на състезателите, които са подписали до 2019-та. Те вече имат право да преговарят с други клубове. Пред настоящите им отбори се открива тежката задача да ги задържат в редиците си.

Над тях е надвиснала опасността да се разделят с ценин играч... без пари. Представяме ви идеалния отбор от футболисти, чиито договори изтичат през лятото:

Вратар:

Давид Де Хеа (Манчестър Юнайтед) - 70 милиона евро

Един от най-добрите вратари в света. Благодарение на него в момента "червените дяволи" не са в долната половина на таблицата (Висша лига). Важните му намеси спасиха неведнъж кожата на Жозе Моуриньо през последните 2 сезона. Катарските милиардери от Пари Сен Жермен го съблазняват отдавна и е въпрос на време да разберем - ще остане ли лоялен на Юнайтед или не.

Снимка 349659

Източник: GettyImages

Защитници:

Диего Годин (Атлетико Мадрид) - 25 милиона евро

Спокойно можем да го наречем Стената. Уругваецът е ключовата фигура в защитния вал на Чоло Симеоне. Специалистът направи чудеса с Атлетико в конкуренцията на Барселона и Реал (Мадрид). Годин е лидер и роден победител. Ще е голям удар за столичани, ако не го запазят в редиците си. На 32 години - защитникът има поне още 2 сезона в големия футбол.

Снимка 277558

Източник: GettyImages

Давид Луис (Челси) - 25 милиона евро

Култовият бранител също е с изтичащ договор и съвсем скоро може да заиграе в Барселона. Информацията се появи в Мундо Депортиво. Беше основен играч в схемата с 3-ма защитници на Антонио Конте, донесла титла във Висшата лига и Купата на ФА. В момента се намира в добра форма и ще бъде чудо, ако лондончани го изпуснат без да вземат и един паунд.

Снимка 394201

Източник: GettyImages

Фил Джоунс (Манчестър Юнайтед) - 20 милиона евро

Мнозина биха се изненадали, но Фил взима по 110 хиляди паунда на седмица. Това би улеснило значително преговорите за нов контракт, защото не всеки клуб ще извади подобна сума за заплатата му. "Червените дяволи" имат и по-удачни избори за титулярен централен защитник, а в пресата на Острова дори са спрягани нови попълнения на този пост.

Снимка 263415

Източник: GettyImages

Винсан Компани (Манчестър Сити) - 10 милиона евро

Капитанът на "гражданите" също попада в списъка. Той е много уважаван от Пеп Гуардиола и ще бъде изненада, ако напусне клуба това лято. Все пак живеем в странни време, в които агенти като Мино Райола подмамват играчите. Компани е на 32. Допринесе много за поредицата от успешни сезони на Сити.

Снимка 398210

Източник: GettyImages

Полузащитници:

Андер Ерера (Манчестър Юнайтед) - 28 милиона евро

Испанецът получава сериозно доверие от новия треньорски щаб. Изглежда, че кариерата му в Юнайтед отново е в подем. Само преди месец бе разкъсан от критики. Ето какво заяви Пол Скоулс по негов адрес: "Време е да се запитаме за нивото на футболистите в тима. Какво да кажа за играч, който не може да направи точен пас на 20 метра? Няма място тук, трябва да се маха".

Снимка 320493

Източник: GettyImages

Ясин Брахими (Порто) - 26 милиона евро

Офанзивният играч е силно спряган за трансфер в Лацио. Говори се, че на "Олимпико" вече са подготвили оферта към него. В последните няколко сезона алжирецът се превърна в ключова фигура за "драконите". Бе избран за най-добър футболист на Африка през 2014-та.

Снимка 283379

Източник: GettyImages

Хуан Мата (Манчестър Юнайтед) - 25 милиона евро

Халфът обяви, че е щастлив в отбора. Той е поредният футболист на "червените дяволи", който попада в списъка. Шефовете на клуба ще си имат проблеми съвсем скоро, ако не започнат да се предоговарят със състезателите си. Испанецът е от най-качествените полузащитници във Висшата лига. Преди да акостира на "Олд Трафорд" игра успешно в Челси.

Снимка 324337

Източник: GettyImages

Ектор Ерера (Порто) - 20 милиона евро

Заговори се, че мексиканецът е желан от Реал. "Белият балет" може да се сдобие с халфа без пари това лято. Напоследък мадричани се представят много под обичайното си ниво и имат нужда от освежаване. Самият Ерера няма намерение да подновява договора си с "драконите" и се надява, че следващата стъпка в кариерата му ще бъде в по-голям клуб.

Снимка 387847

Източник: uefa.com

Нападатели:

Антони Марсиал (Манчестър Юнайтед) - 60 милиона евро

Разрази се голям скандал около отказа на суперталанта да преподпише. Всеки ден се спекулира с бъдещето му. Към него има сериозен интерес от Интер, а не липсват и изкушения от други европейски колоси. Марсиал търпя сериозни критики. Потенциалът му е огромен, но липсата на мотивация му пречи да го разгърне.

Снимка 384599

Източник: EPA/БГНЕС

Оливие Жиру (Челси) - 15 милиона евро

Френският национал до скоро защитаваше цветовете на градския съперник - Арсенал. Все още не е печелил Висшата лига. Заяви, че най-много съжалява за липсата на този трофей. В момента се бори за титулярно място в Челси. Не е изключено да напусне "Стамфорд Бридж", за да се завърне в родината си. Олимпик (Марсилия) ще се опита да се пребори за подписа му.

Снимка 347013

Източник: GettyImages

Цените са взети от "transfermarkt.de".