100 ученици от Английската гимназия в Бургас се натровили в Пловдив. Децата яли съмнителни кюфтета в хотела, където са отседнали. Някои хапнали и в известна верига ресторанти, съобщи "Флагман.бг".

Родителите на 100 ученици от Английската гимназия в Бургас са в паника, след като стана известно, че много от децата им повръщат и имат диария. Някои от настойниците веднага заминали за града под тепетата.

"От снощи се намираме в Пловдив - моето дете и детето на наши приятели сме откарали в болница и сме ги поставили на системи. Не знаем какво е състоянието на другите деца, но със сигурност е направен опит да не се разбере какво се е случвало с тях предната вечер", заяви майката на един от пострадалите ученици.

Информацията бе потвърдена и от други родители. Децата били на екскурзия в Пловдив и същата вечер са яли кюфтета в ресторанта на местен хотел.

"Не може да се уточни дали причината за тежкото състояние на пострадалите е храната в хотела, или от друг ресторант, тъй като някои от тях същата вечер са били и там, казват родителите.

Те са възмутени от поведението на учителките, които вместо да потърсят лекарска помощ, раздали на учениците медикамента "Деган", от което състоянието на 20 деца се влошило още повече.

В ресторанта на хотела тече проверка от РЗИ-Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните. Такава проверка ще бъде извършена и в близкия ресторант "Хепи".

Резултатите от изследванията ще станат ясни след четири дни. Към момента не е ясен точният брой на децата, които са откарани в болница, тъй като родителите са взели децата си и са ги завели в здравно заведение по лична преценка.