ВМА отбеляза тържествено 126 години от основаването си.

В словото си директора на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски отбеляза, че основен приоритет на болницата е била финансовата стабилизация като дългът на болницата е намален на 12 млн.лв.

По думите на проф. Мутафчийски до края на годината лечебното заведение няма да има дългове.

Като друг приоритет, върху който той акцентира, е развитието на кадри. Началникът на ВМА с гордост обяви, че първият випуск от собствени кадети вече е факт.
Проф. Мутафчийски подчерта, че те са направили нещо много сложно - да учат военни и медицински науки и благодари на кадетите.

"ВМА е в тясна колаборация с националното здравеопазването. Беше отчетен ръст на приходите в лечебното заведение."

Проф. Мутафчийски очерта и някои проблеми пред болницата като ремонт на някои от етажите, има нужда и от нова апаратура.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се обърна към персонала на ВМА с "приятели" по време на тържественото отбелязването на 126 години от създаването на академията.

"Военна болница създава медицински еталони", подчерта тя и допълни: "Респект към вашата мисия да пазите здравето на хората."

По думите на Караянчева ВМА е ковачница на лидери. Караянчева заяви, че ВМА заслужава много повече и обеща, че здравеопазването и качеството му ще бъдат един от приоритетите в работата на НС.

Тя пожела на персонала на ВМА да бъдат незабравими от всеки, на когото са дали живот и здраве. Караянчева подари на здравното заведение плакет от името на парламента.

ВМА получи поздравителен адрес от името на президента Румен Радев.

Цвета Караянчева поднесе цветя пред паметника на загиналите медицински чинове.

Цветя и Венци бяха поднесени и от името на президента Румен Радев.