Момченце на една годинка е издъхнало в бургаската болница. Трагедията е станала на 18 октомври. Два дни по-рано детето е прието по спешност с гърчове. Родителите подлагат на съмнение лечението в болницата и настояват да бъде извършена проверка. Те подготвят жалба до прокуратурата.

Медицинската документация посочва като причина за смъртта на Кристиян "епилептичен статус мозъчен оток", пише "24 часа".

Детето било лекувано в реанимацията. Дежурният екип в понеделник вечерта дал обнадеждаваща информация на семейството, но на следващата сутрин им съобщили ужасната вест, че синът им е починал.

Майката и бащата живеят в Германия. Там заради температурни гърчове детето е влизало два пъти в болница. Поредицата изследвания, които са му направени, не са установили епилепсия. Майката Ивелина обяснява, че след смъртта на детето са взети тъканни проби от цялото тяло. Изследванията обаче щели да са готови след месеци.

От своя страна ръководството на болницата уверява, че реаниматорите са се опитвали да съживят момченцето над 12 часа. То е издъхнало в 6.50 часа на 18 октомври. От лечебното заведение уверяват, че медиците са направили всичко по силите си, за да спасят живота на детето.

За около 36 часа то е получило общо 8 тежки гърча. В последните часове медицинският екип се опитвал да овладее все по-често настъпващите кризи. Последната била в 5.30 часа. Час и половина лекарите правили сърдечен масаж и кардиопулмонална реанимация. Въпреки това в 6.50 часа детето е издъхнало.

Лекуващи лекари твърдят, че причината за гърчовете е т.нар. дебют на епилепсия. Те обуславят предположенията си на симптомите и на факта, че е налице фамилна обремененост.