Кметът Здравко Димитров от днес е на домашно лечение. Той бе изписан от болницата, след като беше на интензивно лечение и в тежко състояние, съобщи Нова телевизия.

"Възстановявам се, но по препоръка на лекарите оставам на домашно лечение поне две седмици. Продължавам да работя дистанционно", заяви кметът Здравко Димитров.

Той благодари на целия екип на УМБАЛ "Пълмед" за грижите и като човек, сблъскал се от първо лице с болестта, призова пловдивчани да спазват превантивните мерки да пазят себе си и близките си, защото през следващите няколко месеца епидемиологичната обстановка в цялата страна ще бъде изключително тежка.

Кметът на Пловдив е с коронавирус

Кметът на Пловдив е с коронавирус

Към момента на домашно лечение

По думите му Общинският кризисен щаб работи усилено по подготовката на МБАЛ "Св. Мина" и нейното осигуряване с персонал и необходимата медицинска техника. В процес на създаване са и "Ковид зоните" в общинските здравни заведения, които да подкрепят дейността на болниците.

"Най-тежък остава обаче проблемът с кадровото обезпечаване, затова е необходимо да живеем и работим, така че да ограничим заразата, колкото е възможно", подчерта кметът.