COVID-отделенията в страната се запълват, медиците са демотивирани - седнали сме върху тиктакаща бомба. Такава позиция изрази ексминистърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

По думите му, на много места в страната вече няма свободни легла за пациенти с COVID-19.

"Медицинският персонал е много демотивиран. Причината - унизителната методика, която лиши лекарите от полагащите им се 1000 лв. за първа линия. Някои директори на лечебни заведения не желаят да откриват нови легла за лечение на COVID-19, защото не разполагат с необходимия персонал - заради липсата на финансов стимул за медиците." - пише ексминистърът с профила си във Фейсбук.

Кацаров издаде нова заповед за влизане в България

Кацаров издаде нова заповед за влизане в България

Създава се и списък за признаване на сертификати за COVID

Той допълва, че специализанти, които преди са помагали в битката, сега отказват да влизат в COVID-отделенията заради това, че средствата за този финансов стимул не са изплатени.

"Количествата Ремдесивир в цялата страна са на критичния минимум. Най-голям недостиг на медикамента има в София-град, Бургас, Благоевград, Велико Търново, Сливен. Вероятно и на други места, но информацията ми е потвърдена за тези области." - посочва Костадин Ангелов.