Такава надежда всички трябва да имаме, но едва ли скоро ще се случи. Това заяви бившият здравен министър Петър Москов за News.bg по повод ситуацията с коронавируса и дали скоро може да бъде направена ваксина срещу заразата.

"Това, което бих посъветвал господин Ананиев и цялото правителство, е да имаме ясни маркери и параметри за нивата на епидемията", настоя Москов.

Бившият здравен министър иска да има ясни правила, в които коронавирусът да не достига до определена норма, над която изпускаме разпространението му. Това нещо държавата не е направила и не дава възможност за информираност на гражданите, разкритикува Москов.

Нямало потвърждение за по-лек вариант на COVID-19

Нямало потвърждение за по-лек вариант на COVID-19

Срещу коронавирусите трудно се изгражда траен имунитет, предупреждава вирусолог

Той посочи, че не трябва да се мислят нови мерки за коронавируса, а да свикнем да живеем с него. Никой до този момент няма ясна експертиза, която да ни информира като граждани какво да правим и какво да не правим, за да не се стига да ескалация на заразените с коронавирус, каза още Петър Москов.

Ако стигнем стойностите на кривата със заразените с коронавирус хора, това означава дифузно разпространение на вируса, което нищо не може го спре за определен период от време, това означава, че всички сме се провалили въпреки трите месеца, с които показахме на света, че коронавирусът може да бъде овладян, предупреди бившият здравен министър.