Децата, приети в инфекциозното отделение на Ямболската болница с хранително натравяне, вече са 10. Продължава и да се търси причината за натравянето им.

Припомняме, вчера, 31 октомври стана ясно, че 4 деца са били приети в спешно отделение на ямболнската болница със симптоми на хранително отравяне. Още най-малко 10 деца били със същите симптоми са се лекували в домашни условия.

Четири деца са в болницата в Ямбол със симптоми на хранително отравяне

Четири деца са в болницата в Ямбол със симптоми на хранително отравяне

На обяд всички те са яли шницел

Към момента със симптоми на хранително натравяне са близо 30 деца. Повече родители са предпочели децата им да не бъдат хоспитализирани.

Стана ясно, че децата са яли вчера на обяд шницел. Според близките на натровените деца причината за инцидента е именно обяда на децата.

Всички деца са на възраст между 7 и 9 години. Те са ученици в основно училище "Петко Р. Славейков".

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Ямбол д-р Генчева заяви пред БНР, че децата са били и на хелуинско парти и там всяко дете е носило някакви лакомства. "Стафилококовата интоксикация се причинява преди всичко от сладки храни. Ще потърсим причините. Ние не виним храната в стола, докато не се докаже. Не можем да кажем, че е и от хелуинското парти", допълни тя.

В училищния стол вчера са яли над 180 деца, както и възрастни хора. В момента комисия от Агенцията по безопасност на храните и РЗИ извършват проверки на храната. Проверява се и здравния статус на персонала.