Строителството на новата болница в Ямбол ще приключи до март следващата година. Това заяви областният управител на Ямбол Георги Чалъков, цитиран от БНР.

За доизграждането на лечебното заведение са предвидени 27 млн. лева. Подготвя се и план сметката за необходимите средства за оборудването на сградата.

По думи на Чалъков сроковете по изпълнението на проекта за дострояването на болницата не са нарушени. Изказването му е по повод изнесена в социалните мрежи информация, че строителството е прекратено.

Избраха кой да завърши строежа на новата болница в Ямбол

Избраха кой да завърши строежа на новата болница в Ямбол

Търгът спечели строителна фирма от Несебър

Той обясни, че в болницата са приключили всички работи по системите - ВиК, ОВК- газова система, електрически системи. Работи се по вътрешните елементи в стаите - мазилки, подовото покритие. Чалъков посочи, че се работи съобразно графиците, уточнени между изпълнителя и възложителя.

От МБАЛ "Св. Пантелеймон" ще поискат от Министерството на здравеопазването втория предвиден паричен транш в размер на близо 5,5 милиона лева. Подготвя се и план сметка за болничното оборудване на новата сграда, за да може средствата да се включат в следващия бюджет.

Доизграждането на новата болница в Ямбол пак няма да се случи

Доизграждането на новата болница в Ямбол пак няма да се случи

"Новата" болница се строи от 40 години