Засега плановите операции в област Перник няма да бъдат спирани, съобщи за БНР директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Александър Златанов. Заболеваемостта се следи стриктно и при необходимост има готовност за въвеждането на по- строги противоепидемични мерки.

Според директора на местната здравна инспекция на този етап няма основание за спиране на плановите операции в област Перник. В сравнение с други региони в страната, заболеваемостта тук е по- ниска. Не е толкова силен и натискът върху здравната система.

32-годишна бременна жена е сред жертвите на коронавируса

32-годишна бременна жена е сред жертвите на коронавируса

2198 нови случая на заразата има у нас

При нас понеже имаме още 100 легла и следейки заболеваемостта- нямаме съществен ръст в последните няколко дни, даже напротив, може би временно, но имаме снижение, няма да предприемаме тази крайна мярка. Другата седмица ще наблюдаваме още няколко дни и ако се наложи имаме готовност да въведем и по- строги противоепидемични мерки и съответно една от тях е евентуално да спрем плановите операции, каза д-р Златанов.

От началото на пандемията досега 4762 жители на региона са дали положителни проби за коронавирус. За последното денонощие новозаболелите са 23-ма. Активните случаи към момента са 460, като в болници се лекуват 109 пациенти.