От Университетския медицински комплекс "Софиямед" спазват всички разпоредби и указания на Министерство на здравеопазването и на Националния щаб за справяне с коронавируса и са под карантина за 48 часа. Това съобщиха от болницата по повод постъпил при тях пациент с положителна проба за коронавирус.

Пациентът, заедно с придружител са в болницата с грипоподобни симптоми. При хоспитализацията си двамата пациенти предоставили отрицателни предварителни тестове за коронавирус. Те са предоставили документ от Националната референтна лаборатория.

Повторният тест на единия от пациентите в болницата е потвърдил положителен резултат за коронавирус.

По информация на news.bg пациентът с коронавирус е председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, който само съобщи в профила си във фейсбук, че е дал положителна проба.

Вече 81 са положителни за коронавирус у нас

Вече 81 са положителни за коронавирус у нас

И "София мед" е под карантина

Всички, които са били в контакт с него - от 1 и 2 ред, включително персоналът от лечебното заведение, са идентифицирани. Те са изолирани под карантина. Към този момент пациентът е в стабилно състояние, увериха от медицинското заведение.

В болничния комплекс се правят всички задължителните мерки -децинфекция, изследване на персонала и всички останали предписания на Столична регионална здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за борба с коронавируса.

На снимката е БЛОК 1, намиращ се на бул. "Г. М. Димитров" 16, който е изолиран,  останалите отделения в другите части на болницата работят в нормален режим.

БЛОК 2 на лечебното заведение на адрес: ул."Димитър Моллов" 10, както и ДКЦ "Софиямед"-Люлин с адрес: София, ж.к.Люлин 7,бул. "Джавахарлал Неру" 23, продължават да функционират нормално.