Двама пациенти с коронавирус са починали в Русе през изминалото денонощие. Единият е от обитателите на дом "Възраждане", съобщи БНТ. Това е 80-годишният мъж, който бе интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница "Канев". И днес продължават PCR тестовете на възрастните хора.

По информация на БНТ въпреки огнището на заразата в дома, днес на персонала са били раздадени хранителни продукти и други стоки от първа необходимост без предпазни средства.

Оказва се, че вратите на дома са постоянно отворени и в двора освен автомобилите на Патронажната грижа, могат да влязат без проблем и външни лица. На ден в социалното заведение се правят 50 PCR теста. Ако се наложи, ще се обособи един от етажите в дома за карантинен сектор.

Изследват всички от дома за възрастни хора в Русе

Изследват всички от дома за възрастни хора в Русе

21 са вече случаите на потвърдена инфекция в дома

"Опитваме всячески да работим в посока успокояване на хората, доколкото може да ги успокоим, да анализираме ситуацията и да търсим всички грешки, които допуснахме това да се случи", обяснява Катя Петрова, началник на отдел "Социални дейности" в Русе.

Хората, които работят или живеят близо до дома, са притеснени от евентуалното разпространение на заразата.

В останалите две социални заведения за възрастни хора, за които отговаря общината, заразени няма.

Огнище на коронавирус в дом за възрастни хора в Русе

Огнище на коронавирус в дом за възрастни хора в Русе

Заразени са петима обитатели, две санитарки и шофьор