Спешните екипи на територията на област Бургас ще бъдат увеличени с два. Новите екипи ще бъдат командировани от утре, 12 август, до края на летния сезон, съобщават от Министерство на здравеопазването.

Припомняме, че тялото на мъртъв мъж вчера лежа повече от 5 часа на плажа на вакационното селище „Оазис" край Царево. Човекът издъхнал, докато чакал линейката. Тя се забавила с 40 минути, тъй като по време на повикването била на къмпинг „Нестинарка” заради удавник. Оказа се, че спешните екипи по морето не достигат.

Труп лежа повече от 5 часа на плажа край Царево, още един мъж се удави

Труп лежа повече от 5 часа на плажа край Царево, още един мъж се удави

Линейките фатално закъснели

Именно това е и причината от Сливен и Ямбол да се командирова по един екип към морето. Медиците се изпращат със заповед на директорите на съответните центрове за спешна медицинска помощ.

С писмо здравното министерство е възложило на шефа на бургаската Спешна помощ д-р Асен Кърджиев да организира дейността на допълнителните екипи.

От оглавяваното от Петър Москов ведомство са разговаряли с областния управител на Бургас  Вълчо Чолаков и кметовете на Царево и Приморско, инж. Георги Лапчев и д-р Димитър Германов. Те са поели ангажимент да осигурят необходимите материалнобитови условия за обезпечаване на екипите.