Бившият служебен премиер Ренета Инджова нямала спомен как точно е паднала и какво точно се е случило. Това стана ясно от коментара на д-р Владислав Шопов на брифинг пред "Пирогов".

Ренета Инджова дала противоречили показания за инцидента

Ренета Инджова дала противоречили показания за инцидента

От СДВР съобщиха, че тя е със счупна китка на лявата ръка

На 1 август около 10 часа Инджова отишла на преглед в "Пирогов". След като влязла в кабинета, лекарите я разпитали какво се е случило. Първо тя обяснила, че била паднала и си контузила лявата ръка и левия долен крайник, след което казала, че била блъсната. Лекарите я попитали последно какво се е случило, а Инджова последно била казала, че е паднала.

След направената рентгенография се установило, че бившият служебен премиер има счупване на ръката за оперативно лечение. След като лекарите констатирали счупването на ръката, наместили я под упойка и сложили гипс. В понеделник Инджова трябвало да дойде на среща с началника на оперативното отделение за консултация за оперативно лечение.

Ренета Инджова е претърпяла инцидент

Ренета Инджова е претърпяла инцидент

Полицията проверява какво точно се е случило

От МВР съобщиха, че полицията разследва инцидента с Ренета Инджова - първата жена служебен премиер на България. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК, в 05 РУ- СДВР. То е под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура.

Ренета Инджова е пристигнала с такси, придружена от М.Р и Е.Ш., в "Пирогов". в 10.20 часа на 01 август 2020г. в болничното заведение.

При прегледа се е оплакала от болка в китката на лявата ръка и болка в областта на левия глезен. При снемане на анамнеза в лекарския кабинет заявява, че е паднала на улицата, където си е наранила ръката, след това е добавила, че е блъсната.

"При контролен въпрос, че ако е жертва на престъпление, трябва да се уведоми дежурния полицай в "Пирогов", г-жа Инджова е заявила, че е паднала на стълбището, което е отразено и в амбулаторния лист /падане по стълби/".

Бившият премиер има счупване в областта на лява гривнена става, като е извършена манипулация поставяне на гипсова шина. За болката в глезена е установено, че няма счупване и е препоръчано студени компреси и обезболяване. Тя е напуснала болничното заведение около 11.20 часа на 01 август 2020г.

На 01 август 2020г. около в 18.15 часа в 05 РУ- СДВР е подаден сигнал от лицето Д.М., че Ренета Инджова, е претърпяла инцидент, при който си е счупила китката на лявата ръка. На видеозаписите не е открит човек с подаденото описание. Не са установени свидетели очевидци на деянието. Работата по случая продължава.