От столичната детска градина „Джани РоДари“, днес - Световен ден на усмивката, стартира петата образователна кампания "Веселите зъбки", посветена на значението на устната хигиена при децата.

Кампанията тази година ще премине през 31 детски градини от източните квартали на София, чиито възпитаници ще станат част от интерактивното куклено представление „Веселите зъбки“, част от кампанията на "Билка".

Представлението цели да повиши познанията на децата за важната роля, която заема хигиената за здравето на техните зъбки и да им помогне да преодолеят стреса от посещението при стоматолог. По време на театралния спектакъл те научават, че най-лесният начин да не се появи „лошият Зъбобол”, е като редовно го „гонят” с четката за зъби.

Показва им го доктор Зъбчев (актьорът Цветомир Иванов), който поверява на децата отговорна задача - да измият зъбките на по-малките си приятели от забавачката.

Първото за тази година представление на „Веселите зъбки“ по традиция предизвика еуфория и много положителни емоции сред децата от детска градина „Джани РоДари“. След края на шоуто те споделиха, че предпочитат редовните срещи със стоматолога, пред тези с „лошия Зъбобол“ и отбелязаха по запомнящ се начин Световния ден на усмивката.