Неврологичното отделение на МБАЛ "Св. Петка" - Видин продължава да работи и структурата няма да бъде закривана, уверяват от Министерството на здравеопазването. Припомняме, че отделението трябваше да бъде затворено днес заради липса на медицински персонал.

Настоящият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Цветан Василев е депозирал оставката си. Предстои свикване на общо събрание на акционерите за избор на нов изпълнителен директор. Днес Съветът на директорите на дружеството (лечебното заведение), съгласно устава си, взе решение да упълномощи д-р Ивета Найденова като прокурист.

Министерството на здравеопазването, съвместно с областния управител и ръководството на местната власт, наблюдават ситуацията ежедневно.

Началото на проблема бе заформен още през юли, когато стана ясно, че петима лекари са подали молби за напускане с едномесечно предизвестие.

Стигането до напускане на персонал, е създадена логистична организация пациентите с неврологични проблеми от област Видин да бъдат хоспитализирани чрез ЦСМП в болниците в градовете Лом, Белоградчик и Монтана.

От трите лечебни заведения са категорични, че имат необходимия капацитет за оказването на навременна и адекватна медицинска помощ. За целта лечебното заведение в Лом разполага с 25 легла, областната болница в Монтана - с 38, а тази в Белоградчик с 10.

МЗ е предприело всички необходими действия за стабилизирането на многопрофилната болница във Видин и функционирането ѝ в нормален работен режим.

Д-р Ивета Найденова до момента тя е била ординатор в Пневмофтизиатричното отделение на областната болница. От 2001 г. до ноември 2018 г. е заемала поста началник на Пневмофтизиатричното отделение в болницата. Д-р Найденова притежава и тригодишен управленски опит в системата на здравеопазването като управител на медицински център.