Аутопсията на починалата бежанка показва като причина за смъртта „Шок с неизвестен произход“. Това съобщават от Министерство на здравеопазването.

От ведомството поясняват, че докладът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)-Хасково е констатирал, че няма данни за остро заразно заболяване. Заключението е направено на базата на проведени изследвания.

Припомняме, 22-годишна иракчанка почина вчера на път за болницата в Хасково. Жената е пътувала в микробус заедно с още шестима души. След като са заловени, те са заведени в лагера в Харманли, където на 22-годишната иракчанка й прилошало и по пътя за болницата издъхнала.

Спътниците й са настанени за наблюдение в болницата, като състоянието им е стабилно, уверяват от здравното министерство.

Още сутринта шефът на хасковската болница д-р Георги Гелов заяви, че жената е починала вследствие на остра вирусна инфекция, повлияла на организма й фатално в условията на стрес.

Междувременно, районната прокуратура в Харманли е образувала досъдебно производство по случая с починалата иракчанка. Установено е, че на 11 януари тя е регистрирана в Регистрационно-приемателен център в новозагорското село Баня като чужд гражданин в България. Жената е получила синя карта за пребиваване у нас.