Персоналът на РЗИ е изключително натоварен и започва да се наблюдава леко забавяне. Нямаме физическата възможност да достигнем всички случаи и да извършим качествено епидемично проучване, призна директорът на столичната РЗИ д-р Йордан Пенчев.

Д-р Пенчев изтъкна, че на територията на София се запазва тенденцията за лекопротичащо заболяване на коронавируса. Един пациент се е отказал от лечение. До края на деня СРЗИ ще издаде заповед всички лечебни заведения до понеделник трябва да организират и обезпечат с персонал ковид зоните.

За една седмица са извършени 41 проверки в нощните заведения и са написани 14 акта, а вчера са направени 77 проверки и са написани 20 акта в заведения за хранене. На територията на София позитивни училища са 78. За момента са осигурени 19 болници, те ще бъдат разширени.

"Няма как да спечелим, ако пълководците са си вкъщи, генералите тряба да са си по местата. Нека лекарите, сестрите, санитарите да бъдат спокойни. Всеки от тях, който е на предела на силите си, ще го направи. Войниците трябва да са починали, за да можем да водим и спечелим битката заедно", категоричен бе здравният министър проф. Ангелов.