В циганския квартал „Максуда” във Варна тази нощ е бил нападнат екип на Спешна помощ, съобщава Varnautre.bg. Инцидентът е станал около 3.30 часа. Преди това на тел. 112 постъпил сигнал за припаднала жена. Човекът, който подал сигнала, заявил, че ще чакат линейката на ул. „Петко Напетов” 70.

Когато линейката пристигнала на адреса, циганите нападнали лекаря и шофьора с думите: „Айде бе, какво става”. Един от мъжете започнал да дърпа лекаря за якето. Отправяли се и заплахи към спешния екип. Безрезултатно медикът се опитал да успокои агресивните цигани.

Шофьорът Веселин Николаев разказва, че един от мъжете е издърпал лекаря навън и го е съборил на земята. През цялото време лекарите псували екипа на Спешна помощ. Шофьорът се опитал да извика помощ по станцията. Тогава един от циганите започнал да блъска по таблото на линейката.

Д-р Салих Фарук успял да се измъкне от ръцете на нападателя си и да се качи обратно в линейката. Линейката потеглила с отворена врата, а един от циганите през цялото време дърпал чантата на лекаря.

На мястото на инцидента веднага били изпратени две полицейски коли. Заедно с тях пристигнал и друг екип на Спешна помощ. Лекарят, придружен от полицаите, посетил жилището и констатирал смъртта на жената. Тялото й било на земята до вратата.

Д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ обяснява, че става въпрос за 50-годишна жена. Според лекарското заключение тя била починала два часа по-рано. Жената имала сърдечно заболяване и хипертония.

Касабова допълва, че нападнатият лекар е завършил неотдавна. В Центъра за спешна медицинска помощ постъпил миналия октомври. Той бил с насинена ръка и под силен стрес. След инцидента категорично отказал втори път да отиде на адреса.