Контактен и адекватен е пребитият лекар проф. Стефан Станчев. Това съобщи на брифинг д-р Димитър Николаков, който е зам.-началник на клиника Клиника по анестезиология и активно лечение в  “Света Анна”. През нощта проф. Станчев е бил спокоен, той е спал, подпомогнат от медикаменти, уточни д-р Николаков.

"Увреждания на мозъка са налични, но на този етап е малък проблем, който се решава", каза докторът. Нападнатият професор е в съзнание. "Обезболяваме го, говорим", каза д-р Николаков.

Лекарите препоръчали съня за по-бързо възстановяване на мозъка. "Говоря със съпругата му по няколко пъти на ден, но само за моментното състояние на нейния съпруг. Не са коментирали кой може да е извършителя", допълни д-р Николаков.

Припомняме, на 5 април сутринта директорът на клиниката по травматология бе нападнат пред дома си от непознати лица. След нанесения побой с метални прътове, лекарят е с множество контузии и е загубил зрението на едното си око.

Малко по-късно от болницата съобщиха, че проф. Станчев постепенно се подобрява. Още вчера той беше екстубиран. Няма  температура и е адекватен. Вече познава колегите си, които го лекуват. Няма спомен за случилото се с него, но това е част от клиничната картина.