50 легла могат да бъдат отделени във Втора градска болница за лечение на пациенти с коронавирус. Това заяви столичният зам.-кмет по финансите Дончо Барлабов пред журналисти.

Още от вчера РЗИ са в контакт с директора на болницата, ще се оцени (какви са възможностите - б.р.) при издаване на заповед на министъра за започване на подготовката, обясниха от столична община.

За спокойствие и отговорно поведение призова столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя поиска хората да ограничават своите контакти. 

Проф. Милан Миланов би затворил "Пирогов" и "Св. Анна" за болни от коронавирус

Проф. Милан Миланов би затворил "Пирогов" и "Св. Анна" за болни от коронавирус

Коронавирусът не се бори с политически методи, категорични експертите

Снощи бяха установени двама пациенти в "Пирогов", определените болници имаха протоколи и готовност. Следваме инструкциите на националния щаб. Важно е да следваме указанията на специалистите. Важно е да продължи социалният патронаж, каза кметът на София.

По думите й за служители, които посещават възрастни хора, за детските градини трябва да има засилен филтър, да сме отговорни, категорична е тя.

Дори родителите да имат бележка от лекар - ако детето има признаци на грип, е добре да не отиде на градина, за да предпазим децата от разпространение на грип тип Б. 

Не обсаждайте болниците, призова проф. Мутафчийски

Не обсаждайте болниците, призова проф. Мутафчийски

Щабът: Болниците ще останат да работят като болници

Втора градска болница след заповед от МЗ ще се трансформира в болница за лечение на пациенти с коронавирус в рамките на 72 часа. Няма заповед, спазваме много строга йерархия, слушаме указанията, подготвяме се да можем бързо да реагираме.

Очаквам за София ваканцията за учениците да бъде удължена до неделя. Не очаквам промяна за детските градини. Засилена дезинфекция допълнителна обработка - зам.-кметът следим внимателно наличните материали, дружества и ресори. Ако намаляват, да се закупуват още, допълни Фандъкова.