Предстоят масови уволнения във военния санаториум "Св. Георги" в Поморие. Кметът на общината Иван Алексиев е получил официално писмо от Бюрото по труда. В него се съобщава за постъпило уведомление за предстоящо масово уволнение на работници и служители от "Военномедицинска академия - Болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация" - гр. Поморие.

Уведомлението е подадено от управителя на Военния санаториум д-р Дарина Цветанова, съобщават от община Поморие. Основанието е изпълнение на заповед на военния министър в оставка Николай Ненчев за изваждане на санаториума от състава на Военномедицинска академия и преминаването му под шапката на велинградската болница "Вита".

Не се готви продажба на военния санаториум в Поморие, уверява Ненчев

Не се готви продажба на военния санаториум в Поморие, уверява Ненчев

Съдбата му тепърва щяла да се решава

Санаториумът в Поморие ще бъде закрит от 1 февруари 2017 година. Ще бъде уволнен целият му персонал - 73 служители. 45 са цивилни служители, а други 28 общи работници са назначени по допълнително разписание.

В писмото си до Бюрото по труда д-р Дарина Цветанова информира, че за предстоящото уволнение писмено е уведомена синдикалната организация. Проведени са предварителни консултации и е постигнато споразумение.