Сигурно е трудно да си представим, че може да си купим трева от местния супермаркет, но от средата на април Lidl в Швейцария предлага коноп и канабис.

Двата продукта са произведени от стартиращата компания Тhe Botanicals и са на разположение в магазините на Lidl в западната и в немскоезичната част на Швейцария.

Според The Botanicals продуктите им не съдържат химически, синтетични или генетично модифицирани вещества, разкрива Business Insider. Конопът за тях се отглежда изцяло в Швейцария в частично автоматизирани оранжерии, както и в специализирани закрити съоръжения.

Снимка 337979

Източник: iStock

Първият продукт струва около 18 долара, произведен е чрез вътрешно култивиране и съдържа 1,5 грама коноп. Цената на втория е около 20 долара, а съдържанието на канабиса, отглеждан в парници, е 3 грама.

И все пак нека не си представяме, че влизайки във всеки един супермаркет в Швейцария, ще може да си купим "трева".

Има едно условие, което трябва да бъде спазено: за да бъде подобен продукт в продажба, където и да е в Швейцария - и в Lidl, той трябва да отговаря на изискването да съдържа минимални количества THC - психоактивното вещество тетрахидроканабинол, което обикновено се среща в "тревата".