Apple затваря временно всичките си официални магазини и корпоративни офиси в континенталния Китай. Мярката се съобщава днес и е в сила до 9 февруари, като предпазна мярка от избухването на епидемията коронавирус и смъртните случаи, които са се увеличили над два пъти в сравнение от преди седмица.

В изявлението си Apple се позовава на мерки, препоръчани от водещи здравни експерти, както и на предпазливост. Компанията заявява, че очаква с нетърпение да отвори отново магазините си "възможно най-скоро".

259 са жертвите на коронавируса в Китай

259 са жертвите на коронавируса в Китай

Броят на заразените надхвърли 11 хиляди души

Apple вече затвори три магазина в Китай поради опасения от разпространението на вируса.

Starbucks Corp и McDonald's Corp също обявиха ограничени мерки като предпазна мярка. Много фабрики в провинция Хубей, включително заводи, управлявани от General Motors, временно спряха производството поради вируса. Компанията Google също затвори офисите си в Китай.

Междувременно много други компании призоваха служителите в Китай да работят от дома и да прекратят несъществените си бизнес пътувания през първата седмица на февруари.

“Фейсбук” с мерки срещу дезинформацията за коронавирус

“Фейсбук” с мерки срещу дезинформацията за коронавирус

Осведомителната агенция отбелязва, че компанията много рядко променя подхода си по отношение на здравното съдържание

Не е много ясно как предприятията в Китай ще се подготвят да се върнат към нормалния си ритъм след края на празничната седмица по случай новата лунна година. Избухването на епидемията съвпадна с празниците в Китай.

Apple заявява, че продължава да разчита както на пазара, така и на веригата си за доставки и производството в Китай.