Само около половината милионери са в съгласие с тези, които управляват богатствата им, а много богатите се интересуват все повече от инвестиции в криптовалута. Това показва ново проучване, цитирано от "Ройтерс".

Много богатите, които притежават най-малко 1 млн. долара за инвестиране, изключвайки основните им домове и неща като колекции и коли, са постигнали възвръщаемост от инвестициите си над 20 процента през 2017 г. за втора поредна година.

Биткойн може да счупи интернет

Биткойн може да счупи интернет

Ако продължат да растат

Това е помогнало колективното им богатство да нахвърли 70 трлн. долара за първи път, а до 2025 г. се очаква да натрупат 100 трлн. долара, се посочва в Capgemini World Wealth Report.

Ала това не е повишило удовлетвореността им от хората, които управляват техните състояния.

Само около 56 процента от милионерите казват, че са свързани "много добре" с мениджърите на богатствата си.

Ентусиазмът на богатите хора спрямо дигиталните валути се е увеличил през миналата година, като 29 процента от милионерите изразяват висока степен на интерес към закупуването или притежаването на криптовалути, а около 27 на сто са слабо заинтересовани, установява проучването.

И все пак само около една трета са заявили, че са получили информация за криптовалутите от мениджърите на своите богатства.

"Въпреки че регулаторната несигурност и голямата предпазливост не позволиха на криптовалутите да проникнат в индустрията за управление на богатствата, силното търсене на информация за криптовалутите от по-младите милионери вероятно ще принуди компаниите за управление на богатства поне да се развият и да предложат гледна точка през идните месеци", се изтъква в проучването.