Въпреки финансовата криза, поразила повечето сектори на Апенините, износът на оръжие и на продукти на отбранителната индустрия е отбелязал истински бум.

През 2008 г. Италия е изнесла с 220 % повече оръжие и военни хеликоптери, в сравнение с предишната година.
Турция е купувач номер едно на италианската отбранителна индустрия, тъй като близо 36 на сто от нейният износ е бил предназначен за Анкара.

Италианските фирми от отбраната са осъществили 11 сделки с южната ни съседка. Турция е купила най-вече военни хеликоптери от италианската група Augusta.

През миналата година италианската оръжейна индустрия е спечелила общо 4,3 милиарда евро от експорта си, по данни на правителството.

Сред клиентите на италианската отбранителна индустрия са били и Китай и Индия.
На практика Индия е неевропейската страна, която е купила най-голямо количество оръжие, бомби, муниции, ракети, военни кораби, електронни апаратури, софтуер и технологии.

Сделки за 137 милиона евро е успял да сключи Рим с Делхи.
Пакистан също е бил добър клиент на италианската отбранителна индустрия, тъй като е купил от нея електронни апаратури, наземни средства за транспорт, военни кораби за общо 30 милиона евро.

На Израел пък Италия е продала самолети, оръжейни системи, софтуер и технологии. Сред клиентите на Италия отсъстват Палестина, Ирак и Иран, но фигурира Сирия.

Италия е пласирала продукти на отбранителната си индустрия и в Косово, на която е продала токсични, химически и биологически материали, сълзотворен газ и радиоактивни материали.

На Сърбия пък Рим е продал електронни апаратури за 7 милиона евро.